Op donderdag 22 mei stelden we, samen met de andere meerderheidspartij N-VA, ons bestuursakkoord voor deze legislatuur voor.
Het gemeentebestuur wil verder gaan investeren en de realisatiegraad verhogen. De focus ligt op kerntaken zoals zorgvoorzieningen, onderwijsgebouwen, weginfrastructuur en sport/vrijetijdsaanbod.
De motor van Voor Tervuren werkt.
We kunnen als ploeg van Voor Tervuren terecht fier zijn op dit bestuursakkoord. Een positieve kijk op realisaties voor onze gemeente die tegelijkertijd haalbaar zijn.
Investeren in de toekomst van onze gemeente
Investeren in gebouwen van scholen en zorginfrastructuur, wegen, verenigingen en in een kader om mensen bij elkaar te brengen, is het belangrijkste adagium in dit bestuursakkoord. We zorgen ervoor dat zowel verouderde gemeentelijke schoolgebouwen als het woonzorgcentrum en De Vlonder worden gerenoveerd. Versleten gemeentewegen en verouderde rioleringsstelsels willen we aan versneld tempo opknappen. De vrije tijdsinfrastructuur uit de jaren 70-80-90 moet worden hersteld en opgefrist. De sportcentra Diependal en de Steenberg, het gemeentelijke zwembad en de gemeentezaal van Vossem en het Pachthof Stroykens zijn aan renovatie toe.
Versterken van verbinding en leefbaarheid
Dit alles zal er mee voor zorgen dat Tervuren een fijne gemeente blijft waar samen wonen, werken en leven gegarandeerd blijft. Ons sociaal weefsel rafelt uit elkaar en om dit verder tegen te gaan, moeten er naast de investeringen in de gebouwen waar mensen elkaar ontmoeten, ook geïnvesteerd worden in de kwaliteit van menselijke relaties, in onze verenigingen en in onze zorg.
Het gemeentebestuur wil de identiteit van onze vier dorpskernen en het gemeenschapsleven versterken en dit voor elke generatie. Om de leefbaarheid te garanderen zorgen we voor duidelijke stedenbouwkundige regels voor het centrum en de dorpsharten.
Aandacht voor kunst, cultuur, erfgoed en het klimaat
Kunst en cultuur blijven hoog op de agenda. Er wordt werk gemaakt van een nieuw gemeentelijk museum en hiervoor wordt samengewerkt met de partnerverenigingen. Ook de hertogelijke site en de Sint-Hubertuskapel worden opgewaardeerd. Dit kadert tevens in de visie op toerisme en citymarketing. We blijven investeren in ons klimaat en een duurzaam beleid op vlak van vergroening, ontharding, hittegolven en wateroverlast worden gegarandeerd.
Duurzame keuzes met gezond financieel beleid
Investeren vergt durf, maar steeds op een verantwoorde en financieel gezonde manier. We garanderen dat al deze investeringen geen extra schuldenlast met zich zullen meebrengen, dit door voldoende subsidies aan te spreken, de personeelskosten goed op te volgen de schuld te beperken.
Participatie en inspraak worden realiteit
Belofte maakt schuld. In de campagne naar de verkiezingen, vroegen we aandacht voor een participatief beleid voor de burger. Dit staat nu ook in het bestuursakkoord en zal worden waargemaakt door middel van inspraak, dorpsraden en buurtbudgetten. Een permanent overleg met verenigingen en organisaties uit het middenveld garandeert deze bestuursvorm. Het college van burgemeester en schepenen alsook de gemeenteraad zullen voortaan handelen volgens de sporten van de participatieladder.
Blijf op de hoogte van Voor Tervuren door ons te volgen op sociale media.
Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties? Aarzel niet ons te contacteren: