De Lijn past haar plannen aan in het voordeel van Moorsel… dankzij de Moorselaars!

Het decreet basisbereikbaarheid van 2019 heeft een negatieve impact voor vele gemeenten en hun inwoners. Lijnen en haltes van De Lijn worden geschrapt of beperkt, waardoor burgers in de kou blijven staan. Dit geldt ook voor Tervuren.

Op 21 februari 2024 werd er een infosessie georganiseerd op het gemeentehuis waarin de negatieve gevolgen visueel duidelijk werden voor Tervuren. Vooral Moorsel wordt zwaar getroffen. Burgers worden vanaf 1/1/2025 buiten de spitsuren quasi zonder openbaar vervoer gezet, aangezien bijna alle bussen worden geschrapt of gereduceerd (enkel tijdens spitsuren). De burgers waren terecht boos en uitten massaal kritiek op het voorstel van de Lijn.

En het heeft effect gehad… door hun massale aanwezigheid hebben de burgers ervoor gezorgd dat er een nieuwe lijn komt, de R81, van Brussel via Moorsel naar Leuven. Moorsel krijgt dan toch openbaar vervoer tijdens de dag! De R81 zal tijdens de week om het half uur rijden, en in het weekend om het uur.

Dit is twee keer goed nieuws: ten eerste hebben de inwoners van Moorsel terug openbaar vervoer en ten tweede toont dit aan dat burgerparticipatie werkt! En dat is nu precies waar Voor Tervuren zich voor inzet! 

Het voorstel van De Lijn is gewijzigd dankzij burgerparticipatie!

#VoorParticipatie#VoorDeBurgers#VoorTervuren

Snelkoppelingen

Over ons

Sociale media

Blijf op de hoogte van Voor Tervuren door ons te volgen op sociale media.
 

Contacteer ons

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties? Aarzel niet ons te contacteren:

  • info (@) voortervuren.be