Registratie internationale kiezers

 

Deze website bevat informatie over hoe niet-Belgische inwoners van Tervuren zich kunnen registreren voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024. 

 

Ik heb een buitenlandse nationaliteit, mag ik stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Tervuren? 

Niet-Belgische inwoners van Tervuren mogen stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024, mits zij aan de specifieke kiesvoorwaarden voldoen. Als u nog nooit in België gestemd heeft, moet u zich vóór 1 augustus 2024 als kiezer registreren om te mogen stemmen. 

 

Hoe kan ik mij registreren als niet-Belgische kiezer? 

Dit kan via deze inschrijvingswebsite of, als u niet online kunt inschrijven, via dit formulier voor EU burgers, of dit formulier als u een nationaliteit heeft van een land buiten de Europese Unie. Het formulier moet ingeleverd worden bij het gemeentehuis. Na uw inschrijving gaat de gemeente na of u voldoet aan de specifieke kiesvoorwaarden.

 

Ik heb in 2018 bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen gestemd, moet ik mij nu opnieuw inschrijven?

Neen, indien u nog steeds aan de kiesvoorwaarden voldoet en uw registratie niet zelf heeft ingetrokken, blijft u geregistreerd als kiezer en hoeft u zich niet opnieuw in te schrijven.

 

 

Ik heb mij ingeschreven om te stemmen voor de Europese verkiezingen van 9 juni 2024, ben ik nu ook automatisch ingeschreven voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober? 

Nee, dit zijn twee aparte registratieprocedures. Indien u zich heeft ingeschreven voor de Europese verkiezingen en ook wilt stemmen voor de gemeenteraad in oktober, moet u zich hiervoor uiterlijk 31 juli apart inschrijven via deze inschrijvingswebsite of, als u niet online kunt inschrijven, via dit formulier voor EU burgers, of dit formulier als u een nationaliteit heeft van een land buiten de Europese Unie. Dit formulier moet ingeleverd worden bij het gemeentehuis.  Na uw inschrijving gaat de gemeente na of u voldoet aan de specifieke kiesvoorwaarden.

 

Bron: https://www.vlaanderen.be/vlaanderen-kiest/stemrecht/registratie-stemrecht-niet-belgen 

 

Snelkoppelingen

Over ons

Sociale media

Blijf op de hoogte van Voor Tervuren door ons te volgen op sociale media.
 

Contacteer ons

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties? Aarzel niet ons te contacteren:

  • info (@) voortervuren.be